DRÖMMEN OM DET ENKLA OCH FRIA LIVET

När svenska bostadsköpare får frågan vad som är viktigast när de letar nytt boende hamnar faktorer som närhet till natur och vatten, bra kommunikationer och närhet till service och förskola i topp. Vi söker alltså inte bara efter en bostad utan vi drömmer om att hitta en plats som lämpar sig för återhämtning, där vi kan skapa ett tryggt hem och leva ett fungerande och harmoniskt liv.

Vid Frösjön i Gnesta har vad som en gång var en industritomt förvandlats till moderna stads- och radhuskvarter som binder samman den intilliggande småhusbyn med centrala Gnesta. Här ligger det nya bostadsområdet Frösjöstrand som med orörd natur runt hörnet och utsikt över Frösjön inbjuder till avkoppling och reflektion. Med förskolan på andra sidan gatan och Gnestas tågstation, service och affärer på nära gångavstånd är vardagspusslet lite enklare att få ihop för de som bor här.

 

Den nyanlagda strandparken ner mot sjön är en tillgång för alla i området. Här finns flera möjligheter till aktivitet med fina grässlänter, en lekpark, ett utegym och en beachvolleybollplan. Strax nedanför ligger sandstranden för strandlekar och sköna bad om somrarna. Fritidsfiskare och kajakpaddlare har länge haft Frösjön som en favorit och för dig som har egen båt finns det möjlighet att hyra båtplats vid någon av bryggorna i småbåtshamnen som ligger intill stranden.

Parken utgör också ett stråk längs med vattnet in mot det gamla fabriksamhället Gnesta med en historia som sträcker sig tillbaka till mitten av 1800-talet. På vägen hit passerar du den vackra järnvägsstationen och på mindre än fem minuters promenad hittar du all service du behöver i vardagen i form av livsmedelsbutiker, restauranger, bibliotek och vårdcentral men också ett levande kulturutbud. Många konstnärer lockas av Gnesta och dess tillgång på lämpliga ateljélokaler. Som exempel kan nämnas det gamla bryggeriet på Bryggeriholmen tvärs över vattnet från Frösjöstrand där Art Lab Gnesta bedriver verksamhet med ateljéer, verkstäder, seminarier och konstutställningar.

 

Sedan de första familjerna flyttade in i början av 2016 har fler och fler upptäckt möjligheterna och livskvaliteten som finns i Frösjöstrand. Här vaknar du upp mitt i naturens årstidsväxlingar med charmiga Gnesta runt hörnet och Stockholm C mindre än en 40 minuters tågresa bort. Byggandet av Frösjöporten markerar nästa fas i utvecklingen av Frösjöstrand och gör det möjligt för fler att förverkliga drömmen om en livsstil nära vattnet och naturen. Här dessutom med både småstadens charm och storstadens utbud på bekvämt avstånd.

Service, kommunikationer, kultur och naturupplevser. I Frösjöstrand är möjligheterna aldrig långt borta.

BRF FRÖSJÖPORTEN

Område: Frösjöstrand, Gnesta

Adress: Margretedalsvägen 9

Status: Förhandsavtal

Byggnation: Montering väggar pågår

Byggherre: Nokon

Arkitekt: KlarkZenit Arkitekter

Beräknad inflyttning: Våren 2021

Antal lägenheter: 30st, 2-4 rok / 37,5-93,8m2

Priser: 1 025 000-2 825 000

Mäklarkontakt: Svensk Fastighetsförmedling - Gnesta

COPYRIGHT NOKON 2019