NU BYGGS FRAMTIDENS BOSTADSHUS I FRÖSJÖSTRAND

Välkommen till Frösjöporten – en mångsidig byggnad utformad för att möta morgondagens krav på ett flexibelt och modernt boende med minimerad miljöpåverkan.

HEM ATT TRIVAS I UNDER LÅNG TID FRAMÖVER 

Frösjöporten uppförs som ett fristående flerbostadshus om sju våningsplan. De sex första våningsplanen rymmer husets 30 lägenheter varav flertalet är inritade som hörnlägenheter med fönster i tre väderstreck. De tio största lägenheterna har flexibla planlösningar som gör det möjligt för köparen att skapa ett extra sovrum. Från det översta våningsplanet nås husets gemensamma takterrass med vidsträckt utsikt över det omgivande landskapet.

 

Interiörerna kännetecknas av luftiga rumsproportioner med generösa ljusinsläpp och hållbara materialval. Kök levereras från Ballingslöv i modernt utförande med gröngrå skåpsluckor och en bänkskiva av kompositsten, ett material lika gediget som natursten men med högre resistens mot repor och fläckar. Kök och badrum utrustas med energisnåla vitvaror från Siemens. Kök med keramisk spishäll, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Badrum har tvätt och tork eller kombimaskin samt helkaklade väggar och klinkergolv med komfortvärme. Golv i övriga rum läggs med trestavig ekparkett.​

GEMENSAMMA UTRYMMEN OCH UTRYMME FÖR GEMENSKAP

Frösjöportens läge i Frösjöstrand inbjuder till rekreation och sociala aktiviter med familj och vänner. Från det översta våningsplanet nås husets gemensamma takterrass med utsikt över strandparken, skogsbrynet och Frösjön. Här uppe finns plats för stora sällskap och alla boende i huset kan nyttja terrassen för middagsbjudningar eller för en kopp kaffe i solen. På plan 7 ryms extra förråd till lägenheterna och på entréplanet finns utrymmen för cykel- och barnvagnsförvaring. För boende i Frösjöporten reserveras 24 parkeringsplatser i anslutning till fastigheten.

BÄTTRE BOSTÄDER FÖR MÄNNISKOR OCH MILJÖ

Bakom Frösjöporten står bygg- och bostadsbolaget Nokon som utvecklar moderna bostäder med reducerad miljöpåverkan. Byggelement av stål och betong konstrueras i Nokons Vagnhärad baserade fabrik för att sedan monteras till färdig byggnad på den anvisade tomten i Frösjöstrand. En kontrollerad byggprocess som gör att risken för fuktskador helt elimineras och tack vare Nokons egenutvecklade lättviktsmaterial underlättas byggprocessen och klimatavtrycket för projektet minskas. 

 

Byggmetoden medför också miljöfördelar när huset står inflyttningsklart med goda isolerings- och akustikvärden som ger låg energiförbrukning och en förbättrad inomhusmiljö. Husets ventilation, som tillgodoses med ett fläktdrivet balanserat FTX-system med värmeåtervinning, bidrar även det till lägre energiförbrukning samtidigt som kvaliteten på inomhusluften förbättras.

Läs mer

Byggnadsbeskrivning BRF Frösjöporten

BRF FRÖSJÖPORTEN

Område: Frösjöstrand, Gnesta

Adress: Margretedalsvägen 9

Status: Förhandsavtal

Byggnation: Montering väggar pågår

Byggherre: Nokon

Arkitekt: KlarkZenit Arkitekter

Beräknad inflyttning: Våren 2021

Antal lägenheter: 30st, 2-4 rok / 37,5-93,8m2

Priser: 1 025 000-2 825 000

Mäklarkontakt: Svensk Fastighetsförmedling - Gnesta

COPYRIGHT NOKON 2019