INTRESSEANMÄLAN

Vill du veta mer eller göra en förhandsbokning? Välkommen med din intresseanmälan. 

arrow&v

ANSVARIGA MÄKLARE

 

FAQ

Här nedan är de vanligaste frågorna kring Frösjöporten samlade. Har du fler frågor är du välkommen att kontakta Svensk Fastighetsförmedling i Gnesta.

 

När börjar inflyttning till Frösjöporten?

Huset beräknas stå inflyttningsklart till våren 2021. Definitivt inflyttningsdatum meddelas till alla köpare sex månader innan tillträdesdagen.

 

Var kan jag se lägenheterna?

Det finns planritningar över alla lägenheter och datorgenererade projektbilder som visas här på hemsidan. Lägenheter till salu hittar du i lägenhetslistan

Jag vill köpa en lägenhet. Hur gör jag?

Gör en intresseanmälan via formuläret här ovan eller kontakta Svensk Fastighetsförmedling i Gnesta. Där får du hjälp av fastighetsmäklare som är specialiserade på nyproduktion och som hjälper dig att teckna ett förhandsavtal med bostadsrättsföreningen. I samband med förhandsavtalet betalar du en dellikvid i form av en handpenning. Genom förhandsavtalet förbinder du dig till att köpa bostaden.

Hur ser föreningens ekonomi ut?

BRF Frösjöporten är nybildad och har inte några befintliga skulder. Föreningens kostnadskalkyl och ekonomiska plan är utformade enligt Boverkets direktiv och granskas och godkänns av certifierade intygsgivare. Den ekonomiska planen kommer att finnas registrerad hos Bolagsverket cirka 3 månader innan inflytt.

Vem står bakom projektet?

Frösjöporten utvecklas och byggs av Nokon, ett bygg- och bostadsbolag med rötter i Södermanland. Nokon producerar fler än 200 lägenheter varje år, varav många byggs på orter som Gnesta, Nyköping och Trosa. Frösjöhusen som är närmaste grannkvarter med Frösjöporten är också byggt av Nokon.

Vad händer om entreprenören inte kan slutföra projektet?

För dig som köpare händer ingenting. Projektet är fullt försäkrat genom ett externt garantibolag som garanterar att huset färdigställs och görs inflyttningsklart samt ställer ut en säkerhet för medlemsinsatserna.

Vilka garantier lämnas för lägenheterna?

Lägenheterna omfattas av en garanti på 5 år, undantaget vitvaruinstallationer som har en garanti på 2 år. Innan tillträde slutbesiktigas din lägenhet av en oberoende besiktningsman som ser till att byggnation och installationer är korrekt utförda och att allt fungerar som det ska. Eventuella fel åtgärdas av Nokon samt efterbesiktigas.

Läs mer

Att köpa bostad av Nokon

BRF FRÖSJÖPORTEN

Område: Frösjöstrand, Gnesta

Adress: Margretedalsvägen 9

Status: Förhandsavtal

Byggnation: Montering väggar pågår

Byggherre: Nokon

Arkitekt: KlarkZenit Arkitekter

Beräknad inflyttning: Våren 2021

Antal lägenheter: 30st, 2-4 rok / 37,5-93,8m2

Priser: 1 025 000-2 825 000

Mäklarkontakt: Svensk Fastighetsförmedling - Gnesta

COPYRIGHT NOKON 2019